Ouder paar hand in hand

Betsy en Gerard

Veel alleenstaande ouderen zien op tegen de feestdagen. Terwijl andere mensen deze feestdagen met hun partner, kinderen, familie of vrienden vieren, zitten zij alleen met de kerst. Maar Betsy uit Raalte en Gerard uit Hellendoorn hebben volop genoten van de kerst. Dankzij Samen Wille hebben ze elkaar gevonden en trekken ze er samen vaak op uit.

Het tweetal leerde elkaar kennen tijdens een van de speeddates van Samen Wille. Betsy’s man overleed drie jaar geleden. “Mijn man wist dat ik voor de rest van mijn leven niet alleen wilde blijven. Maar je moet er wel aan toe zijn om een andere partner te vinden.”
Ook Gerard is sinds drie jaar alleen. Zijn kinderen gaven aan als hij weer iemand zou vinden met wie hij uitstapjes kon ondernemen. “Mijn kinderen zeiden: ‘Als je wat wilt, moet je het nu doen pa’. Ik heb deelgenomen aan meerdere speeddates. Maar bij Samen Wille is de verhouding man-vrouw goed afgestemd.”
Tijdens de speeddate in juni klikte het meteen tussen Gerard en Betsy, ondanks dat ze maar vijf minuten tijd hadden. “Het was net of we elkaar al kenden”, geeft Betsy aan. “We hadden het over Lourdes, waar we beiden zijn geweest. En we komen beiden van het platteland.”
Via de organisatie van Samen Wille werden telefoonnummers uitgewisseld. Gerard nodigde Betsy uit voor een boswandeling in Hellendoorn. Daarna werd nog een kopje koffie gedronken bij de Uitkijk. “En toen vroeg Gerard mij mee naar huis te gaan. Dat vond ik erg snel. Maar hij bleef het zo lief vragen, dat ik toch even mee ging”, zegt Betsy met een kleine twinkeling in haar ogen. Bij binnenkomst in de keuken was het wel duidelijk waarom Betsy mee werd gevraagd: op de keukentafel stond een grote bos bloemen.
Sindsdien zoekt het tweetal elkaar geregeld op in Raalte of Hellendoorn. Betsy: “Ik was in het weekend altijd alleen, maar ik heb nu wat om naar uit te kijken.” Gerard voegt toe: “Overdag vermaak ik me wel, dan heb ik genoeg beslommeringen. Maar vooral de avonden voelde ik me alleen.”
Tegenwoordig zit de agenda goed vol. Sinterklaas is met de kinderen van Gerard gevierd en ook beide kerstdagen wordt met de kinderen van hen beiden gevierd. En ondanks het leeftijdsverschil krijgen beiden positieve reacties uit hun omgeving. Betsy: Uiteindelijk is leeftijd niet belangrijk, maar de gezelligheid met elkaar.”
Het advies aan andere alleenstaande senioren, die een maatje zoeken, volgens Betsy en Gerard is: “Soms moet je je een schop onder de kont geven en iets nieuws proberen. En geef het niet meteen bij de eerste speeddate op als er niemand tussen zit met wie je een klik hebt.”

Reacties gesloten.